Acţiuni desfăşurate de Asociaţia
"De profesie, Om"

Vine Moş Crăciun

Mos Crăciun a poposit cu daruri multe la Centrul Alive pentru aproximativ 150 de copilasi .

Multumim partenerilor noștri, Armata Salvării Ploiesti,  Depogaz Ploieşti şi  tuturor oamenilor minunati, care au donat mai mult decât bunuri materiale și financiare, au dat bucățică din sufletul lor.

Ati reușit sa aduceți fericire și speranta unor copilasi speciali minunati, a căror priviri va spun mai mult decât o pot face cuvintele.

Campania Vine Mos Crăciun s-a desfăşurat în perioada 01 - 30 Decembrie.

Mulţumim tuturor sponsorilor noştri care au făcut posibilă această campanie.
DEPOGAZ PLOIEŞTI

ARMATA SALVĂRII PLOIEŞTI

CASA FRUCTELOR ŞI LEGUMELOR BĂICOI
TOPCAT RECYCLE PLOIEŞTI

Acţiunile noastre se îndreaptă în principal către:

- O şansă la o viaţă normală pentru copiii cu dizabilităţi, defavorizaţi ori abandonaţi;

- Un zâmbet pe chipul unui bătrân internat într-un centru de asistenţă sau rămas singur;

- Promovarea tinerilor artişti;

- Educaţie juridică în şcoli şi licee;

- Asistenţă juridică gratuită pentru persoanele cu venituri foarte mici;

- Protejarea victimelor violenţei domestice;

- Adăposturi pentru câinii fără stăpân;

- Diverse cursuri gratuite pentru persoanele cu venituri foarte mici;

În anul 2018, pe lângă activităţi pentru copii, cursuri gratuite în domeniul IT, diverse campanii de informare, asociaţia a organizat următoarele evenimente:

- Strângeri de fonduri pentru 4 copii diagnisticaţi cu tulburări în dezvoltare prin organizarea de spectacole caritabile şi completarea formularelor D230 ;

- Întâlniri cu copiii la Biblioteca Judeţeană “Nicolae Iorga” din Ploieşti cu titlul “Creştem mari cititori”;

- Conferinţa „Conectarea cu cei mici prin jocuri și povești”, la Biblioteca Judeţeană “Nicolae Iorga” din Ploieşti, ocazie cu care au fost lansate patru cărţi cu poveşti pentru copii scrise de Adriana Mitu;

- Spectacol caritabil “Din suflet, pentru Vlad Constantinescu”, cu peste 300 de spectatori în sala Europa a Consiliului Judeţean Prahova, contribuind cu o mica parte la tratamentul acestui tânăr elev al Centrului de excelenţă la Fizică, suferind de o formă gravă de cancer limfatic. Din păcate acesta nu a mai putut fi salvat.

- Marcarea Zilei Conştientizării Autismului prin activităţi specifice în Parcul Mihai Viteazul şi printr-un spectacol organizat la Filarmonica “Paul Constantinescu”;

- Spectacol caritabil “Din suflet, pentru Emanuela”, cu peste 250 de spectatori în sala Filarmonicii “Paul Constantinescu”, contribuind cu o mica parte la tratamentul său, aceasta suferind de o formă gravă de cancer extins de gradul 4.

- Spectacol caritabil “Din suflet, pentru Darius” în sala Europa a Consiliului Judeţean Prahova, organizat în colaborare cu Asociaţia Valex şi Asociaţia „Din suflet, cu dragoste pentru copii”;

- Spectacol caritabil “Bucurie pentru Bunici” organizat la Azilul de Bătrâni din Băicoi;

- Participarea la Ziua Internaţională a Curăţeniei cu 10 voluntari în parteneriat cu Organizaţia “Let’s do it”;

- Spectacol caritabil “Din suflet, pentru Emanuela” în sala Europa a Consiliului Judeţean Prahova, organizat în colaborare cu Palatul Copiilor Ploieşti. Din păcate, acesta a fost ultimul eveniment dedicat Emanuelei.

- Strângerea de fonduri pentru reconstruirea a două locuinţe afectate de incendii în judeţul Prahova;

- Spectacol cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri a României la Centrul de îngrijire pentru bătrâni Băicoi cu titlul „Sărbătorim Centenarul alături de bunici”;

- Spectacole organizate pentru copiii din familii defavorizate din Prahova organizate în colaborare cu Asociaţia “Armata Salvării” Ploieşti;

- Spectacole organizate la Centrul de zi Sf. Andrei Ploieşti şi Centrul de Plasament Sf. Andrei Ploieşti;

 De asemenea, asociaţia noastră a participat în calitate de partener la mai multe spectacole şi concursuri organizate de asociaţii partenere.

        După un lung proces birocratic, am reuşit să avem asociaţia noastră la sfârşitul lunii August 2017, cu sprijinul celor 10 membri fondatori, iar de ziua persoanelor vârstnice (01 Oct 2017) am avut primul eveniment artistic la Azilul de Bătrâni din satul Mislea dedicat persoanelor vârstnice, la fel ca şi următorul eveniment din 14 Decembrie de la Azilul Plopeni, cu prilejul sărbătorilor de iarnă, unde cu ajutorul unor sponsori, asociaţia a reuşit să aducă şi pachete cu alimente bătrâneilor, pe lângă momentele artistice.

        În ajun de Crăciun am mers la Valea Plopului, unde am fost aşteptaţi de Părintele Tănase şi de cei aproape 400 de copii ai săi, cărora, cu ajutorul unor sponsori şi oameni de bine, le-am dus alimente şi îmbrăcăminte, organizând totodată un concert de Crăciun cu colinde pentru aceştia.

În anul 2017, asociaţia a reuşit să strângă fonduri de aproximativ 1400 lei, acestea fiind folosite la achiziţionarea cadoruilor pentru copiii şi bătrânii vizitaţi.

        Ideea asociaţiei a apărut în toamna anului 2016, odată cu primul eveniment organizat de noi - “Din suflet, pentru Bogdan Rujoiu”, pe vremea aceea funcţionând ca filială a Fundaţiei Din Suflet, pentru Suflet Bucureşti.

        Bogdan Rujoiu este un tânăr dansator din Prahova, câştigător a numeroase competiţii de dans sportiv, pe vremea aceea suferind de osteonecroză la glezna stanga. În prezent este vindecat şi participă cu success la competiţiile de dans sportiv. Asociaţia noastră a reuşit să strângă aproximativ 1000 euro pentru tratamentul tânărului dansator.

Ne puteţi urmări pe: