La capitolul, cetăţeni peste 65 ani care au nevoie de îngrijire la domiciliu, mai mult de o treime dintre vârstnici se confruntă cu riscul de sărăcie și excluziune socială, de două ori mai mulți față de media Uniunii Europene.
Ne propunem ca prin acţiunile noastre să identificăm bătrânii singuri si nevoile lor, să-i vizităm periodic, să-i ajutăm la cumpărături sau activităţi casnice, iar persoanele în vârstă ce înţeleg că pot fi utile şi să rămână active sunt invitate să participe la acţiunile asociaţiei şi/sau să solicite suportul nostru pentru a-şi completa cele necesare funcţionării unui club al persoanelor vârstnice unde, pur și simplu să petreacă timp împreună şi să se bucure de o batranete linistită.
Proiectul Rezonăm cu tinerii are menirea să încurajeze şi să stituleze tinerii energici, să le dezvolte creativitatea, să-i ajute să scape de frici şi cel mai important, să-i ajutăm să ajungă cât mai rapid vrednici, astfel încât, cetăţenii şi produsul României să ajungă şi să se menţină în topul încrederii celor mai ridicate standarde internaţional.
Asociația “De” a înțeles că pentru un viitor sustenabil al României avem nevoie de tineri care să înțeleagă că şansa neamului românesc se câştigă prin participarea şi dezvoltarea cu încredere a cât mai multor proiecte durabile, astfel încât, să ne părăsească pentru totdeauna nepăsarea şi teama de eşec şi românii să nu mai ajungă în situaţia de a părăsii una dintre cele mai bogate tări, România.
Asociaţia “ De Profesie, OM” invită românii să participe cu observații indicând riscuri, aspecte deranjante și vulnerabilități care pot invada şi distruge atât natura, cât şi armonia spaţiului în care românul trăieşte şi creează.
Potrivit Comisiei Europene, 23.000 de români mor anual din cauza poluării, pornind de la această realitate, Asociaţia “De profesie, OM” dezvoltă Proiectul “Ajutor Poluare - Armonie în continuare!”, prin care îşi propune să stimuleze interesul românilor pentru cunoaşterea şi respectarea limitelor de poluare.
Pentru a nu ajunge în situaţia corectării unor dezastre ecologice şi pentru a arăta că, ne pasă de noi, de natură şi tratăm cu respect generaţiile viitoare, susţinem şi credem cu tărie în Proiectul “Ajutor Poluare - Armonie în continuare!”
Înțelegem că ne-am asumat o responsabilitate plină de demnitate cu care vrem ca românul să câştige nu doar în competițiile sportive, cât şi în viața de zi cu zi, astfel, ne-am propus să impulsionăm sportivii români, să se antreneze şi în actiuni de voluntariat cu aceeaşi dăruire pe care o manifestă la antrenamentele specifice competiţiilor sportive.
Asociaţia “De profesie, OM” îşi propune ca, împreună cu Federaţiile sportive să descopere şi să dezvolte la sportivii români cea mai frumoasă calitate a omului, curajul de a-şi depăşii limitele, pe care să o armonizăm cu una dintre cele mai nobile calităţi ale omului, altruismul.
Proiectul are menirea de a transmite spiritul voluntariatului şi de a aduce la cunoştința tuturor sportivilor, activitatea de voluntariat şi beneficiile pe care le câştigă omul ce se antrenează şi îşi dezvoltă altruismul, avantaje superioare obţinerii oricărei medalii sau trofeu.
Prin îmbinarea sportului cu acţiuni de voluntariat specifice altruismului, stimulăm sportivii români să înţeleagă viaţa, să-şi demonstreze calităţile prin care excelează întreaga societate românească, şi astfel, şi sportivii românii să câştige la capitolul umanitate.
Un sportiv de succes nu se limitează la obținerea unei medalii, el ştie că este necesar să-şi continue antrenamentul în viaţa reală prin participarea la viaţa comunităţii, astfel încât, energia sportivului să se dezvolte cu umanitate, cea care îi asigură creşterea forţei morale, singura forţă care garantează sportivului un succes durabil iar comunităţii îi asigură o dezvoltare durabilă.
Înțelegem că, înainte de toate, interesul omului este supraviețuirea, cea care pune permanent omul în fata a două alegeri, să fugă sau să lupte.
Fuga este specifică omului egoist care aleargă doar după interesul personal de moment, fără să conştientizeze că un avantaj limitat în timp poate avea caracteristici personale nimicitoare şi devastatoare pentru propria comunitate.
Lupta este o caracteristică specifică omului altruist, el este interesat de a creea o lume armonioasă cu propriul efort, fără să ezite să ajungă la propriul sacrificiu dacă situația o impune pentru supraviețuirea generațiilor viitoare.
Asociația DPO se aliează şi luptă alături de omul altruist şi invită românii să rezoneze, să participe şi să doneze pentru Proiectul “Om cu bunăvoință - Nu-l lăsăm singur!” şi astfel, să reuşim şi să corectăm rapid, pe cale pajnică, toate deciziile eronate iar compromisurile să le negociem in spirit rațional şi pozitiv.
Obiectivul principal este obţinerea unui spaţiu în Ploieşti sau în imediata apropiere a oraşului pentru construirea unui centru de zi destinat copiilor cu tulburări în dezvoltare, deoarece, în prezent, centrele de terapie existente nu fac față numărului tot mai mare de copii diagnosticați cu astfel de afecţiuni, părinţii fiind nevoiţi să îşi ducă copiii câte două ore în 2, 3 poate chiar şi 4 centre de terapie. În cadrul asociaţiei sunt în prezent înscrişi 9 părinţi de copii diagnosticaţi cu tulburări în dezvoltare.
Noi ne dorim să înfiinţăm un centru de zi pentru aceşti copii, pentru a veni în sprijinul părinților acestora, unde copiii vor putea beneficia de terapii comportamentale pentru fiecare categorie de tulburare a dezvoltării, educaţie în funcţie de vârstele acestora şi activităţi care să le pună în valoare talentul.
În acest centru vor fi bineveniţi şi copii tipici, care se vor dezvolta în spiritul voluntariatului, învăţând de mici cum să-şi ajute aproapele.
Pe lângă terapiile binecunoscute (ABBA, logopedie, kinetoterapie) dorim să creăm condiţiile desfăşurării de şedinţe de muzicoterapie, hipoterapie, hidroterapie, terapie Sun Rise, 3C şi chiar Bowen.
De asemenea, trebuie să ne preocupăm nu numai de prezentul acestor copii ci şi de viitorul lor, creând o comunitate pentru ei, în care să înveţe să facă diferite activităţi, să realizeze diverse obiecte "hand-made", în care să fie ajutaţi de voluntari pentru a fi utili, reuşind în viitor să se autofinanţeze.
Ne puteţi urmări pe: